Știri

În luna iunie angajatorii au declarat mai multe locuri vacante

Numărul locurilor de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forţei de Muncă s-a majorat la sfârșitul lunii iunie curent cu 478 unități față de luna mai și a constituit 8297 locuri de muncă vacante, comunică ANOFM. Cele mai multe locuri disponibile sunt în Chișinău – 3255 și în Bălți – 997, iar cele mai puține sunt înregistrate în Leova –26. În UTAG angajatorii declară vacante 97 de locuri de muncă.
 
Din numărul total de locuri vacante înregistrate, 2030 posturi sau 24% sunt destinate pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate, iar altele 6267 locuri (76%) sunt oferite persoanelor cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați.

 

Astfel, în activitatea financiară, economică sau comercială sunt înregistrate 141 locuri vacante, majoritatea – 94 fiind pentru funcția de contabil/contabil-șef. Totodată, se mai propun 16 locuri vacante pentru agenții de servicii client, 9 locuri pentru reprezentanții comerciali, 7 – pentru specialiștii bancari, 6 – pentru brokeri, 5 – pentru economiști și 4 – pentru auditorii interni.

 

Multe locuri vacante sunt disponibile pentru inspectori și ofițeri – 485, precum și pentru specialiștii în domeniul sănătății – 419. Piața muncii mai propune locuri de muncă pentru ingineri și tehnicieni (149), specialiști în învățământ (114), specialiști în marketing (82) etc.

 

În același timp, la categoria persoanelor cu nivel de instruire secundar profesional, cei mai solicitați rămân a fi lucrătorii din industria textilă și confecții, pentru care se propun 2055 locuri vacante, dintre care circa 2 mii sunt pentru cusători.

 

În domeniul transport și telecomunicații sunt 801 locuri vacante, pentru lucrătorii calificați în întreprinderile industriale – 542, pentru operatori, aparatiști și mașiniști – 485, iar pentru cei din domeniul vânzărilor – 295.

 

Totodată, 559 locuri de muncă sunt propuse pentru muncitorii auxiliari.

 

Reamintim, în perioada 7-17 iunie, ANOFM a organizat un târg online al locurilor de muncă, în cadrul căruia peste 130 de companii participante au propus circa 2 mii oferte de muncă.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM)

790 vizualizări

Data publicării:

02 Iulie /2021 10:25

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

ANOFM | locuri de muncă vacante | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon