Știri

Indemnizațiile zilnice pentru copiii rămași fără ocrotire părintească

Indemnizațiile zilnice pentru copiii cu statut de copil rămas temporar fără ocrotire părintească și pentru cei plasați în serviciile de plasament vor fi majorate, potrivit proiectului hotărârii de Guvern elaborat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, inclus pe agenda ședinței secretarilor generali din 18 martie curent.
 
Astfel, în zilele obișnuite, indemnizația zilnică va constitui 13 lei, cu ocazia zilelor de naștere va fi acordată o indemnizație de 112 lei, iar în zilele de sărbătoare (Anul Nou, Crăciunul, Paștele și Ziua Internațională a Copilului) copiii vor primi câte 80 de lei.

 

Majorările au fost calculate în raport cu indicele prețurilor de consum pentru anul 2020, care a constituit 3,7%.

 

Potrivit notei informative a documentului, mijloacele financiare necesare pentru implementarea prevederilor vor constitui circa 12 mil. lei, acestea fiind prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2021.

 

Reamintim că, începând cu 1 ianuarie 2018, copiii aflați temporar fără ocrotire părintească, dar și cei plasați în casele de tip familial, casele comunitare, centrele de plasament sau în cadrul serviciului social Asistența parentală profesionistă beneficiază de indemnizații zilnice – o sumă fixă de bani acordată zilnic unui copil pentru gestionare individuală.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Sănătăţii

812 vizualizări

Data publicării:

19 Martie /2021 07:58

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

indemnizatie | copii | ocrotire parintească | proiect hotarire guvern | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon