11
04 2017
595

Întreprinderile de întreținere a drumurilor au raportat profit în 2016

Ministerul Transporturilor a organizat o ședință de bilanț a activității Societăților pe Acțiuni specializate în reparația și întreținerea drumurilor din republică.

În cadrul ședinței, directorii celor 12 întreprinderi de întreținere a drumurilor au raportat activitatea economico-financiară pentru perioada anului 2016 și despre planurile de activitate pentru anul 2017.

Viceministrul transporturilor Vitalie Rapcea a precizat, că evaluarea performanțelor societăților pe acțiuni va deveni o tradiție. Aceasta va crea o competiție sănătoasă între societățile pe acțiuni, care are drept scop creșterea performanțelor și competitivității întreprinderilor pe piață, făcându-le mai atractive pentru viitoarea privatizare.

La finalul evenimentul, Viceministrul Vitalie Rapcea a premiat cu diplome liderii clasamentului, după cum urmează: — Locul I — S.A. „Drumuri-Soroca”; — Locul II — S.A. „Drumuri-Ialoveni” și S.A. „Drumuri-Bălți”; — Locul III — S.A. „Drumuri-Criuleni”; — Diplomă de mențiune — S.A. „Drumuri-Cahul”.

Ministerul Transporturilor menționează că 11 din cele 12 întreprinderi S.A. „Drumuri” au încheiat anul 2016 cu profit și au investit semnificativ în procurarea tehnicii și a utilajelor moderne. De exemplu, S.A. „Drumuri-Criuleni” a achiziționat în perioada 2015-2016, tehnică și utilaje speciale, în suma de circa 6 mil. de lei.

Salariul mediu în cadrul unei întreprinderi de întreținere a drumurilor pentru anul 2016 a constituit 5666 lei, iar în cele mai prospere întreprinderi, salariul actual este de la 6000 până la 6600 lei (S.A. Drumuri — Criuleni, Cahul, Ialoveni și Bălți).


via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.