Știri

Ion Chicu: aducem în Moldova oportunități

Progresul în constituirea platformelor industriale în regiunile țării a fost examinat în cadrul unei ședințe convocate la Guvern. Scopul de industrializare a țării e determinat de necesitatea creării a locurilor de muncă stabile în raioane, de deschiderea oportunități de creștere personală pentru tineri și de integrarea Republicii Moldova în fluxurile economice regionale globale.
 
Amintim că, Programul de industrializare presupune constituirea a 16 platforme industriale care vor oferi investitorilor posibilitatea de a construi uzine în zonele amenajate, cu acces la infrastructura rutieră, energetică, de alimentare cu apă și de canalizare.
 

La momentul actual sunt identificate terenurile pentru constituirea a 12 platforme și se discută cu autoritățile publice locale pentru identificarea a încă 4 locații. Totodată, a fost estimat volumul investițiilor necesare pentru conectarea rețelelor de infrastructură la locațiile identificate și pentru amenajarea terenurilor.

 

Premierul Ion Chicu a solicitat să fie întreprinse măsurile de schimbare a destinației terenurilor selectate și să fie alocate resurse pentru elaborarea proiectelor și executarea lucrărilor pentru conectarea infrastructurii. Au fost discutate modalitățile de implicare în promovare a oportunităților investiționale în Republica Moldova și atragerea companiilor industriale mari pentru crearea produceri în țară.

 

Industrializarea este o prioritate acută. De mulți ani constatăm fenomenul plecării din țară a oamenilor care vor să muncească, în special este gravă intenția de plecare a tinerilor. Ei își doresc locuri de muncă stabile, care să le ofere oportunități de creștere personală și profesională. Fie aducem oportunitățile dorite de ei în Moldova, fie vom continua să-i pierdem. Țara nu-și mai poate permite să piardă tineri”, a menționat Ion Chicu.


via | www.gov.md

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Guvernul Republicii Moldova

468 vizualizări

Data publicării:

24 Iunie /2020 08:00

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon