01
03 2021
703

Lansarea Centrului multifunctional pentru mediul de afaceri

Astăzi,1 martie 2021, Agenţia Servicii Publice lansează primului centru destinat deservirii mediului de afaceri - Centrul multifuncțional nr.5, cu sediul în mun. Chișinău, str. Alexandru cel Bun, nr.56. În cadrul oficiului  vor fi deservite persoanele juridice,  autoritățile publice centrale și locale din mun. Chișinău, precum și persoanele fizice.
 
Conform informației prezentate de ASP, persoanele juridice, întreprinzătorii individuali și persoanele fizice abilitate prin lege să îndeplinească un serviciu de interes public, în cadrul Centrului vor putea obține:
 
  • înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali, servicii de licențiere;
  • înregistrarea bunurilor imobile şi lucrări cadastrale,
  • înmatricularea autoturismelor și motocicletelor;
  • aplicarea/radierea restricțiilor asupra vehiculelor;
  • furnizarea informației din Registrul de stat al transportului, Registrul de stat al conducătorilor auto, Registrul de stat al populației și fișierul manual.

 

Pentru autoritățile publice centrale și locale din mun. Chişinău va fi efectuată înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali, înregistrarea bunurilor imobile şi lucrări cadastrale, serviciile de licențiere, înmatricularea autoturismelor.

 

Totodată, persoanele fizice vor obține servicii în domeniile de evidență a persoanelor, eliberarea actelor de identitate și preschimbarea permisului de conducere.

 

În activitatea Centrului vor fi respectate standardele moderne de prestare a serviciilor publice cu aplicarea principiilor Ghișeu unic și Open space. Deservirea solicitanților se va desfăşura conform programului de lucru luni - vineri, în intervalul orelor 730–1600 și în baza programării prealabile, care poate fi efectuată prin intermediul paginii oficiale a Agenției Servicii Publice www.asp.gov.md sau prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909, se spune în comunicatul ASP.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.