Știri

Lucrătorii medicali nevaccinați nu vor putea pretinde la indemnizații

Lucrătorii medicali care evită sau refuză administrarea vaccinului anti-Covid19, nu se vor mai încadra în categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizația oferită din partea statului în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire și, în cazul contaminării, nu vor putea pretinde la acordarea indemnizației unice în mărime de 16 mii lei pentru personalul medical angajat și vaccinat împotriva COVID – 19, iar urmașii acestora – la acordarea indemnizației unice în mărime de 100 mii lei pentru personalul implicat nemijlocit în activitățile de combatere a COVID -19, care a decedat în urma infectării.

 

Ministerul Sănătății a elaborat și propune pentru consultări publice proiectul hotărârii Guvernului „Privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii nr.69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică şi modificarea unor acte normative”.

 

Astfel, autoritatea vine cu includerea în Legea nr. 69/2020 a precizărilor ce țin de condițiile de eligibilitate pentru obținerea indemnizațiilor indicate, avându-se în vedere obligativitatea administrării vaccinului atât pentru primirea indemnizației unice, cât și de plată a indemnizației în cazul decesului întreținătorului.

 

Scopul proiectului este ajustarea măsurilor de sprijin pentru lucrătorii medicali expuși riscului de îmbolnăvire în contextul pandemiei COVID-19, consideră autorii acestuia.

 

Tatiana Smeșnaia

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Sănătăţii

526 vizualizări

Data publicării:

14 Septembrie /2021 07:57

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon