Știri

Metodologia planificării controlului de stat pe domeniile de control ale ISM

Controlul de stat asupra activităţii de întreprinzător în baza analizei riscurilor în domeniile de control ale Inspectoratului de Stat al Muncii va fi planificat în baza unei noi metodologii.
 
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță despre elaborarea proiectului Hotărârii de Guvern privind aprobarea Metodologiei pentru planificarea controlului de stat asupra activităţii de întreprinzător în baza analizei riscurilor în domeniile de control ale Inspectoratului de Stat al Muncii.

 

Reamintim că, odată cu intrarea în vigoarea Legii pentru modificarea unor acte normative nr.191/2020, ISM i-a fost restituită funcția de control în domeniul securității și sănătății în muncă și în domeniul raporturilor de muncă, asigurând integritatea și funcționalitatea sistemului de control.

 

Astfel, Metodologia are ca scop consolidarea analizei criteriilor de risc ca sursă primordială pentru efectuarea controalelor de stat în domeniul securității și sănătății în muncă, promovarea unui cadru normativ unitar privind analiza criteriilor de risc, dar și ajustarea și actualizarea cadrului normativ ce prevede controlul de stat asupra activității de întreprinzător din domeniul muncii, securității și sănătății în muncă în corespundere cu criteriile de risc relevante domeniului de activitate.

 

Propunerile referitor la elaborarea proiectului privind aprobarea Metodologiei pot fi transmise până la 24 aprilie curent la adresa luminita.onofrei@msmps.gov.md.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Sănătăţii

875 vizualizări

Data publicării:

19 Aprilie /2021 07:59

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

metodologie | ISM | criterii de risc | Proiect | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon