06
06 2017
626

Moldova difersifică sursele de furnizare a energiei electrice

Societatea pe Acțiuni ”Energocom” a semnat un nou contract de furnizare a energiei electrice cu compania ЗАО „Молдавская ГРЭС”. După semnarea contractului dintre Republica Moldova și Ucraina, aceasta a prezentat o nouă ofertă la un preț mai avantajos față de oferta inițială, respectiv cu circa 10% mai mic decât prețul achitat de ”Energocom” în prezent.

În scopul consolidării securității energetice a Republicii Moldova și diversificării surselor de alimentare cu energie electrică a consumatorilor țării, la finele lunii martie 2017 Societatea pe Acțiuni ”Energocom” a negociat și a încheiat un contract de furnizare a energiei electrice cu compania ”DTEK Traiding” (Ucraina), valabil până la 31 martie 2018, având la bază cea mai mică ofertă de preț existentă la acel moment.

Având în vedere aceste condiții noi, datorită cărora Republica Moldova ar putea beneficia de un preț mai mic la energia electrică procurată, dar și reieșind din dorința de a securiza cât mai mult furnizările de energie electrică, au fost purtate negocieri suplimentare cu ambii furnizorii și s-a decis de a încheia un contract de furnizare a energiei electrice și cu compania ЗАО «Молдавская ГРЭС», care a intrat în vigoare începând cu 5 iunie 2017.

Ambele contracte sunt valabile până la 31 martie 2018 și garantează asigurarea integrală a Republicii Moldova cu energie electrică din ambele surse în proporție de 30 la sută din SEU Ucraina și 70 la sută de la ЗАО «Молдавская ГРЭС». Acest lucru va permite consumatorilor Republicii Moldova să beneficieze de cele mai avantajoase și sigure condiții de furnizare a energiei electrice pe toată perioada contractuală.

via | www.realitatea.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.