Știri
Numărul de angajați și salariile acestora în trimestrul II
În trimestrul II al anului curent, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a constituit 7849,0 lei, fiind în creștere cu 7,5% față de aceeași perioadă a anului 2019 și cu 2,8% comparativ cu trimestrul I al anului 2020, de Biroul Național de Statistică.
Astfel, cele mai mari salarii sunt înregistrate în domeniul informații și comunicații – 18528,4 lei, în activitățile financiare și de asigurări – 14367,5 lei și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat – 12637,7 lei.
În același timp, cele mai mici valori ale câștigului salarial mediu lunar sunt declarate în activitățile de artă, recreere și de agrement – 5483,9 lei, agricultură, silvicultură și pescuit – 4994,1 lei, de cazare și alimentație publică – 4944,6 lei.
Comparativ cu trimestrul II al anului 2019, în majoritatea activităților economice s-au înregistrat creșteri ale câștigului salarial, cele mai semnificative fiind în sănătate și asistență socială – cu 16,1% și informații și comunicații – cu 15,4%.
Totodată, scăderi ale câștigului salarial au avut loc în transport și depozitare – cu 13,1%, distribuția apei, salubrizare, gestionarea deșeurilor, activități de decontaminare – cu 2,4% și în activitățile de cazare și alimentație publică – cu 0,4%.
În sectorul bugetar câștigul salarial mediu lunar a constituit în trimestrul II al anului curent 7172,1 lei, iar în cel economic (real) – 8112,1 lei.
Datele BNS mai arată că, numărul mediu al salariaților s-a diminuat în trimestrul II al anului 2020 comparativ cu perioada similară din 2019 cu 8,2%. Cele mai semnificative scăderi au fost declarate în activitățile de cazare și alimentație publică – cu 60,5%, transport și depozitare – cu 15,7%, activități de servicii administrative și activități de servicii suport – cu 14,7% și industria extractivă – cu 14,6%.
Numărul mediu al salariaților a crescut în trimestrul II al anului 2020 față de trimestrul II al anului precedent doar în activitățile informații și comunicații (cu 2,4%) și în activități de prestări servicii (cu 1,5%).
„Acest articol aparține exclusiv P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” și este protejat de Legea privind drepturile de autor.
Orice preluare a conținutului se face doar cu indicarea SURSEI și cu LINK ACTIV către pagina articolului”.
Autentificare
Autentificarea se poate efectua cu ajutorul adresei de E-mail sau a Login-ului
E-mail/Login *
Parola *
Contul de utilizator a fost creat cu succes. Pentru confirmarea înregistrării accesați linkul de confirmare expediat la e-mailul indicat în formularul de înregistrare, care este valabil până la 30 zile calendaristice
Adresează-ne o întrebare
Dorești să obții un răspuns rapid si complex sau să ne sugerezi tematica unui articol necesar procesului tău de lucru? Loghează-te, expediază întrebarea sau sugestia și primești răspunsul experților în cel mai scurt timp la adresa de e-mail sau în profilul tău de pe pagină.
E-mail *
Comanda serviciului prin telefon
Introduceți corect datele solicitate și în scurt timp veți fi contactat de un operator
Prenumele *
Numele *
E-mail *
Telefon *
Feedback
Pentru monitorizarea statutului de prelucrare a Feedbackului expediat, recomandăm inițial să parcurgeți procesul de autentificare pe portal. Astfel, mesajul de răspuns din partea PP „Monitorul Fiscal FISC.md” la feedback se va salva și afișa în Profilul Dvs. În cazul expedierii feedback-ului fără a fi autentificat pe portal, mesajul va fi remis la adresa de e-mail.
E-mail *
Stimate utilizator
Pentru îmbunătățiri ulterioare vă îndemnăm să oferiți un feedback cu privire la calitatea și disponibilitatea serviciilor furnizate prin intermediul site-ului web și al interfeței de utilizator comune.
1019 vizualizări
Data publicării:
08 Septembrie /2020 08:00
Catalogul tematic
Noutăți
Etichete:
salariu | angajati | statistica
0 comentarii
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.