05
08 2016
1401

O nouă Zi de joi, un nou prilej de discuții asupra evidenței contabile corecte

Ieri, 4 august, o nouă “Zi de joi” a adus discuții aprinse și schimb de experiență între contabili, directori şi fondatori de companii în cadrul seminarului organizat de Asociaţa obştească PROACTIVE în colaborare cu Monitorul Fiscal FISC.MD sub genericul „Strategii fiscale aferente impozitului pe venit”.

Trainer PROACTIVE şi moderatorul seminarului Elena Crupovnițchi a prezentat informațiile și particularitățile cu privire la determinarea veniturilor și cheltuielilor, deducerea cheltuielilor de delegații, de reprezentanță, cheltuielilor suportate și determinate de angajator în folosul angajatului, cheltuielilor nedeductibile, calculul amortizării în scopuri fiscale, cazuri de dare în locațiune, arendă, scutiri, cheltuieli deductibile și nedeductibile și multe altele. Au fost examinate şi studii de caz asupra aspectelor ce țin de contabilizări dificile, avîndu-se în vedere normele fiscale intrate în vigoare la 1 iulie 2016.

Subiectele evidenței contabile, sub diferite aspecte, au avut ca și consecință dezbateri și multe întrebări către formator. Seminarul a avut un caracter practic, făcînd posibile atît schimbul de experiență între cei prezenți, cît și soluţionarea unor cazuri particulare din practica participanților.

Spre finalul evenimentului, particinanţii au propus ca organizatorii să desfășoare și partea a doua a seminarului, întrucît mai au întrebări și situații de discutat la aceast subiect.

Amintim că seminarul face parte din cadrul proiectului “E zi de joi, e DebitCredit la noi”, organizat de PROACTIVE în colaborare cu Monitorul Fiscal FISC.MD. Informații despre continuarea seminarului dat, precum și date despre alte evenimente, găsiţi în rubrica “Evenimente” a ediției electronice monitorul.fisc.md, precum și pe site-ul partenerului revistei www.pro-active.md.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.