23
07 2020
601

Particularitățile noului mod de calculare a deprecierii creanțelor

Matricea provizioanelor nu este altceva decât aplicarea ratelor corespunzătoare (coeficienților) ale provizionului la soldurile restante ale creanțelor comerciale (în funcție de momentul apariției). De exemplu, entitatea poate aplica rate diferite ale provizionului, în funcție de perioada peste care creanţele comerciale își depășesc scadența.
 
Evident, orice contribuabil dorește să cunoască mai multe despre particularitățile noului mod de calculare a deprecierii creanțelor conform IFRS. În acest caz, soluția este procurarea revistei „monitorul fiscal FISC.md”, în nr.3 (58) al acesteia fiind publicat articolul ce dezvăluie subtilitățile modului repectiv.

 

Amintim că mai avem un stoc limitat de reviste care poate fi procurat per exemplar, iar costul unei reviste este de doar 100 de lei.

 

Pe lângă articolul menționat supra, aveți posibiliatea să aplicați fără erori aspectele fiscale și contabile în cazul livrărilor la un preț mai mic decât cel de piață în contul retribuirii muncii,  să aflați condițiile beneficierii de tarif redus la calcularea contribuțiilor de asigurări sociale de către angajatorii din domeniul agriculturii, dar și cum are loc reținerea impozitului la sursa de plată pentru veniturile obținute în baza contractului de superficie

 

Acest număr al revistei este util și pentru rezidenții parcurilor IT, deoarece tema principală este contabilitatea costurilor de producţie și calcularea costului softurilor elaborate de către aceștia.

 

Amintim, modul de procurare a revistei per ediție este descris aici. Totodată, numărul 3(58) poate fi comandat la telefon: 060715175, 060715178, 060715189 sau 022 822 024/ 022 822 028, în regim de muncă obișnuit.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.