03
12 2020
1406

Proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021 a fost aprobat în prima lectură

Proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative (Politica bugetar-fiscală pentru anul 2021) a fost aprobat de Parlament, în ședința plenară de astăzi, în prima lectură, anunață direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
 
Documentul a fost elaborat de către Guvern, ținându-se cont de situația epidemiologică existentă la nivel național și internațional, dar și de condițiile climaterice nefavorabile și, respectiv, de necesitatea susținerii mai multor domenii economice, sectorului agroindustrial și populației. Potrivit autorilor, proiectul reflectă soluțiile optime de racordare la condițiile existente.

 

Proiectul conține atât măsuri de diminuare a presiunii fiscale, cât și mecanisme noi de subvenționare, în vederea susținerii relansării economice. Majoritatea propunerilor reflectate în proiect sunt așteptate și solicitate de mediul de afaceri.

 

Proiectul a fost consultat cu autoritățile publice, asociațiile de business, patronate, sindicate și partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova. Acesta urmează a fi aprobat în lectura a doua.

 

Recomandăm să consultați și articolul Măsuri fiscale și vamale pentru anul 2021 aprobate de Guvern.

 


via | multimedia.parlament.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.