

Reglementarea sanitară a unităților prestatoare de servicii de coafură și cosmetice
Documentele au ca scop prevenirea apariţiei şi răspândirii bolilor infecţioase şi neinfecţioase printre clienţi şi personalul frizeriilor şi cabinetelor cosmetice. Acestea conțin cerințe privind amenajarea și utilarea încăperilor, pentru apeduct și canalizare, încălzire și ventilație, iluminatul natural și artificial, menţinerea încăperilor şi organizarea măsurilor profilactice şi de dezinfecţie, condițiile de muncă și igiena individuală a personalului, gestionarea deșeurilor, amplasarea obiectivelor etc.
Nerespectarea prevederilor Regulamentului sanitar va atrage după sine răspundere materială, civilă, disciplinară, contravenţională sau penală, după caz, conform Codului cu privire la contravenţiile administrative.
Potrivit notei informative la proiect, în momentul de față efectuarea supravegherii sanitare de stat a obiectivelor este dificilă și este efectuată în lipsa unui cadru normativ național care ar reglementa cerințele sanitaro-igienice, acestea fiind instituite în mod sporadic, prin intermediul unor acte cu obiect de reglementare generic.
Conform datelor oficiale, în anul 2017, în Republica Moldova activau 1799 frizerii, 66 cabinete de masaj și 37 cabinete de înfrumusețare corporală, tatuaj și piercing.
-
Domeniu:
-
Autorul|Newsmaker:
-
Instituție:
Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD", Guvernul Republicii Moldova