15
10 2014
1057

Serviciul Vamal - Sinteza săptămânii

În cadrul activităţilor de control desfăşurate de către colaboratorii Serviciului Vamal în zonele de competenţă, în perioada 06 — 12 octombrie 2014 au fost înregistrate 33 cazuri contravenţionale, în baza cărora au fost aplicate amenzi în sumă de peste 65 mii lei.

Frontiera Republicii Moldova, atât pe sensul de ieșire cît și pe sensul de intrare în țară a fost traversată de peste 43 mii autoturisme, circa 15 mii autocamioane și peste 1700 autocare.

De menționat, că cele mai multe unități auto au traversat frontiera de stat a RM cît pe sensul de intrare atât și pe sensul de ieșire din țară, prin frontiera moldo-română și anume:

Postul vamal Giurgiulești-Galați(rutier) -9510 unități de transport;

Postul vamal Leușeni-Albița(auto) — 9404 unități de transport;

Postul vamal Sculeni-Sculeni(auto) — 8053 unități de transport.

Concomitent de către Serviciul Vamal au fost eliberate circa 5988 viniete, fiind alocați în bugetul de stat peste 1mln. lei.

Serviciul Vamal face apel la atitudine responsabilă a cetăţenilor și respectarea procedurii de achitare a taxei — Vinieta din timp.

Concomitent persoanele sunt atenționate să nu recurgă la acţiunile ce sfidează legislaţia, implicit falsificarea Vinietei. Datorită mecanismelor de control şi sistemului automatizat de evidenţă gestionat de Serviciul Vamal orice tentativă de fraudare a legii va fi depistată cu aplicarea sancţiunilor conform legii.

Astfel, în peroada vizată au fost depistate 16 cazuri și aplicate amenzi în sumă de peste 36 mii lei.

Reamintim că Taxa pentru folosirea drumurilor Republicii Moldova de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova, variază de la 4 euro pînă la 50 euro.

Pentru detalii cu privire la situaţia de la frontieră, toţi cetăţenii pot accesa pagina web a Serviciului Vamal,www.customs.gov.md, (traficul la frontieră).

Concomitent reamintim, că puteți contacta Call Center al Serviciului Vamal pentru a obține consultații sau a sesiza despre orice fraudă la tel. + (373 22) 574 111.

via www.customs.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.