24
07 2020
1741

Starea de urgență, extinsă până la 31 august

Starea de urgență în Republica Moldova se prelungește până la 31 august. Decizia a fost aprobată la ședința de astăzi a Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică.

 

Potrivit deciziei, organizarea ceremoniilor, precum nunți sau cumetrii, în continuare va fi interzisă în localurile publice și private. În același timp, se va admite desfășurarea evenimentelor în cadrul unităților de alimentație publică cu participarea a cel mult 50 de persoane în condiții strict regulamentare. Totodată, se va permite desfășurarea activităților de turism și recreere în aer liber, cum ar fi: ciclism, alergat, canotaj sau pescuit cu participarea grupurilor de cel mult 10 persoane.

Persoanelor în vârstă de peste 63 de ani le va fi interzisă aflarea în locurile publice fără necesitate stringentă. Totodată, nu se va permite activitatea terenurilor de joacă pentru copii, terenurilor sportive, parcurilor de distracții sau zonelor de agrement. Rămâne suspendată și activitatea cluburilor de noapte sau disco-baruri, indiferent de denumirea și tipul unității comerciale”, a precizat prim-ministrul Ion Chicu.

 

Din 1 august vor putea fi organizate evenimente culturale, în aer liber, de către instituțiile teatral-concertistice și cinema, acreditate de MECC. La eveniment, vor putea participa maximum 50 de spectatori. Rămâne interzisă desfășurarea activităților în incinta teatrelor, cinematografelor și sălilor de concerte.  Însă acestea vor fi deschise pentru artiști în scopul desfășurării repetițiilor.
 

 

Se va admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu un număr de până la 50 persoane, fiind strict respectate normele de sănătate publică. De la 1 august vor putea fi reluate antrenamentele și competițiile sportive în spații închise, organizate de către Federațiile sportive naționale, fără spectatori și cu acordul MECC. Aflarea în locuri publice precum păduri, parcuri, alei sau plaje se va permite pentru grupuri nu mai mari de 3 persoane. Respectarea distanței sociale de 1 metru rămâne obligatorie.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.