20
03 2021
1461

Starea de urgență în sănătate publică, extinsă până la 18 aprilie

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a declarat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 19 martie – 18 aprilie 2021, inclusiv. În această perioadă vor fi în vigoare o serie de măsuri de restricție.

 

Astfel, CNESP a decis modificarea regimului de activitate a centrelor comerciale și unităților de comerț nealimentar, care de mâine vor activa până la ora 18:00. Totodată, piețele agroalimentare și cele nealimentare vor activa de la ora 7:00 până la ora 15:00.

Restaurantele și localurile de alimentație publică vor putea primi vizitatori doar până la ora 20:00. După ora 20:00 localurile vor putea activa doar cu livrarea produselor la domiciliu. De asemenea, CNESP interzice  desfășurarea  în unitățile de alimentație publică a nunților, cumetriilor, aniversărilor și altor evenimente. Se interzice organizarea cu prezența fizică a persoanelor în cadrul adunărilor științifice, olimpiadelor sau competițiilor sportive. Nu se va permite nici organizarea în spațiile deschise și închise a festivalurilor,  expozițiilor, târgurilor agricole specializate și evenimentelor comerciale.


Funcționarii publici vor activa în continuare după un regim special de muncă, fiind atras la serviciu doar personalul strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției, pentru ceilalți se va dispune munca la distanță. CNESP îndeamnă și instituțiile private să-și organizeze activitatea în conformitate cu acest principiu.

Toate prevederile Hotărârii nr. 51 din 19 martie curent pot fi accesate aici.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.