01
07 2021
882

Terminalele POS: 1 iulie

Deja al nouălea an la rând la 1 iulie intervine obligația agenților economici de a instala terminale de plată fără numerar ale băncilor comerciale și/sau societăților de plată licențiate de BNM şi de a asigura posibilitatea de achitare a plăţilor prin intermediul acestora în subdiviziunile (cu excepţia reţelelor de comerţ ambulant) în care, pe parcursul anului calendaristic precedent, veniturile din vânzări cu ridicata şi/sau cu amănuntul şi/sau din prestarea de servicii prin intermediul echipamentelor de casă și control au depăşit suma de 500 mii lei. Norma este stabilită în art.71 din Legea nr.845/1992 cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi.
 
În anul curent în Legea prenotată au intrat în vigoare și alte modificări, acestea având drept scop diminuarea numerarului în economie.

 

Anterior publicația noastră a venit cu explicații la subiectul dat. Ținând cont de faptul că unii utilizatori nu au reușit să ia cunoștință cu conținutul articolelor plasate anterior, astăzi oferim posibilitatea examinării (sau recapitulării) noilor prevederi ale legislației.

 

Astfel, recomandăm să citiți:

Terminalele POS: obligația instalării în cazul achitărilor efectuate atât în numerar, cât și prin virament

 

Achitările în numerar. Măsuri de diminuare a numerarului în economie

 

Nerespectarea limitei de achitare în numerar. Cine este pasibil sancționării

 

Particularitățile reglementărilor aferente reducerii circulației de numerar în activitatea economică începând cu anul 2021

 

Снижение объемов налично-денежного обращения в хозяйственной деятельности в 2021 г. Особенности регулирования.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.