25
08 2016
511

Un acord ce va îmbunătăți relațiile moldo-kazahe a fost aprobat de Guvern

Un acord ce are drept scop consolidarea raporturilor economice dintre Republica Moldova și Republica Kazahstan a fost aprobat miercuri, 24 august, în ședința Guvernului.

Acordul prevede crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea relaţiilor social-economice, perfecționarea bazei juridice în domeniul reglementării relațiilor comerciale, crearea structurilor mixte de producere în conformitate cu legislația celor două țări.

Astfel, părțile vor acorda sprijinul în realizarea proiectelor investiționale reciproc avantajoase, crearea întreprinderilor mixte și grupurilor financiar-industriale, livrarea producției industriale, colaborarea în sectorul agroindustrial, în sfera științei, tehnologiei și inovațiilor, turismului, precum și în domeniul alimentării cu apă și salubritate. Totodată, cele două părți, conform Acordului, vor participa în formarea și utilizarea infrastructurii transporturilor, terminalelor de păstrare a mărfurilor tranzitate.

Acordul dat, de fapt, creează și cadrul instituțional care va îmbunătăți schimburilor comerciale și punerea în aplicare a Acordului de Comerț Liber, care a fost semnat de către Republica Moldova și Republica Kazahstan în cadrul CSI la 18 octombrie 2011, a menționat ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Acordul se încheie pe o perioadă de cinci ani și va intra în vigoare la data primirii ultimei notificări cu privire la îndeplinirea de către părți a procedurilor interne de intrare în vigoare a documentului.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.