08
06 2015
856

Venitul adus de vinieta în bugetul de stat, timp de o săptămână

În perioada 01 – 08 iunie, Serviciul Vamal a eliberat 6.450 viniete, fiind alocate în bugetul de stat peste 1,4 milioane lei. În același timp, în perioada vizată au fost depistate 65 cazuri privind falsificarea vinietei și aplicate amenzi în sumă de 146 mii lei.

Menționăm că taxa pentru folosirea drumurilor Republicii Moldova de către autovehiculele înmatriculate în străinătate variază de la 4 euro până la 50 euro.

Săptămâna trecută, inspectorii Serviciului Vamal au înregistrat 98 de cazuri contravenţionale, în baza cărora au fost aplicate amenzi în sumă de 209 mii lei.

Frontiera Republicii Moldova, atât pe sensul de ieșire cât și pe sensul de intrare în țară, a fost traversată de circa 44 de mii de autoturisme, peste 13 mii autocamioane și în jur de 1.800 de autocare. Cele mai multe unități auto au traversat frontiera de stat a RM prin frontiera moldo-română și anume:

  • Postul vamal Leușeni-Albița (rutier) — 10.587 unități de transport;
  • Postul vamal Sculeni-Sculeni (auto) — 9.737 unități de transport;
  • Postul vamal Giurgiulești-Galați (rutier) — 8.000 unități de transport.

În zilele de odihnă, colaboratorii vamali au prevenit transportarea ilegală peste frontiera de stat a peste 34 mii țigarete, 60 sticle de alcool, detergenţi şi declararea neautentică a mărfurilor.

via | www.realitatea.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.