03
05 2016
727

Vinieta a completat bugetul de stat cu aproape 3 milioane de lei

În cadrul activităţilor de control desfăşurate de către angajații Serviciului Vamal în zonele de competenţă, în perioada 25 aprilie – 2 mai au fost înregistrate 141 cazuri contravenţionale și aplicate amenzi în sumă de circa 817 mii lei.

Atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară, fluxul mijloacelor de transport a fost dinamic, fiind înregistrate peste 96 600 traversări.

Menționăm că cel mai mare flux este semnalat în continuare la frontiera moldo-română, postul vamal Sculeni rămânând a fi cel mai solicitat (16 762 traversări), urmat de postul vamal Leușeni (16 521 traversări).

Totodată, în perioada de referință au fost eliberate 15 340 viniete și alocate în bugetul de stat peste 2,8 milioane de lei.

Acționând pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit de mărfuri, inspectorii vamali au contracarat, numai în weekend, 11 tentative de fraudă: încălcarea termenului de vinietă, declarare neautentică, și dosirea în locașuri special amenajate a peste 12 mii bucăți țigarete de diverse mărci.

Reiterăm, că în ajunul sărbătorilor de Paşti, Serviciul Vamal a dispus o serie de măsuri, menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpiul de aşteptare la traversarea frontierei. În perioada 19 aprilie — 11 mai, autoritatea vamală va activa la capacitate maximă pentru a asigura un control eficient și expeditiv, astfel încât să fie evitate aglomerațiile, generate de sporirea fluxului de călători în perioada sărbătorilor Pascale.

În acest sens, Serviciul Vamal a elaborat un Plan de acțiuni care prevede suplinirea numărului de personal, utilizarea tuturor pistelor de control, precum și coordonarea acestor aspecte cu autoritățile omoloage ale statelor limitrofe.


via | www.customs.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.