Știri

Expiră termenul de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor post-investiție

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) reamintește că 16 noiembrie curent - este ultima zi de depunere a cererilor de solicitare a subvenției în cadrul formei de subvenționare post-investiție (HG nr. 491/2023).

 

Astfel, Agenția atenționează solicitanții de subvenții despre următorii pași ce țin de depunere a dosarelor privind accesarea subvențiilor:

- Dosarele de solicitare a sprijinului financiar, se depun la Direcțiile teritoriale ale Agenției din raza teritorială unde este amplasată investiția. Acestea se depun de către solicitant (administrator) sau reprezentantul legal al acestuia, cu confirmarea deținerii împuternicirii respective, conform legislației în vigoare.

- Solicitantul va depune dosarul împreună cu toate documentele specificate în Lista documentelor anexate la cererea de acordare a subvenției.

- Dosarul se depune sigilat, numerotat, cât și semnat pe fiecare pagină de către solicitant. Copiile documentelor trebuie să conțină mențiunea ”conform originalului” și ștampila Direcției teritoriale.

- După înregistrarea dosarului, solicitantului i se eliberează confirmarea cu privire la recepționarea dosarului. Este important ca solicitantul de subvenție să se asigure că a primit confirmarea de recepționare a dosarului.

 

Astfel, fermierii sunt încurajați să depună efortul necesar ca cererile să fie depuse la cele 10 direcții teritoriale AIPA până la expirarea ultimei zile a apelului.

 

Precizăm, conform Regulamentului  privind măsurile și condițiile specifice de eligibilitate pentru subvenționarea investițiilor din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural (HG nr. 491/2023), plafonul anual pentru un subiect al subvenționării în cadrul prezentei formei de subvenționare nu depășește valoarea de 7,0 mil. lei per beneficiar, 10,0 mil. lei pentru fermierii din sectorul zootehnic, 12,0 mil. lei pentru unitățile de procesare a laptelui al căror fondator este și producător de lapte, 12,5 mil. lei pentru fermierii din sectorul zootehnic producători de lapte, iar pentru grupurile de producători agricoli, cooperativele de întreprinzător sau asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigare nu depășește valoarea de 15,0 mil. lei.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură

716 vizualizări

Data publicării:

13 Noiembrie /2023 08:02

Catalogul tematic

Noutăți | Agricultura

Etichete:

fermierii | Subvenţiile în agricultură

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon