Știri

Fiscalizarea serviciilor turistice și modul de obținere a patentei de întreprinzător de către ghidul de turism

Pentru ediția din aprilie a revistei „monitorul fiscal FISC.md”, rubrica „Sectorul turismului”, Nicolae Platon a elaborat două articole: „Modul de obținere și de utilizare a patentei de întreprinzător de către ghidul de turism” și „Deservirea excursionistă. Aspecte fiscale”, în care autorul oferă soluții și recomandări, la subiectele abordate, operatorilor din domeniu.

 

În primul articol autorul atrage atenția că, reieșind din cadrul legal al RM, ghidul de turism este o persoană fizică, calificată prin acreditate, care în urma obținerii certificatului și legitimației de ghid de turism, poate fi angajată în baza contractului individual de muncă sau antrenată în baza patentei de întreprinzător la agențiile de turism detailiste, sau la tur-operatori, pentru a asigura derularea în condiții bune a programelor excursioniste și a itinerarelor turistice.

 

Astfel, expertul explică care este modul de obținere, utilizare a patentei de întreprinzător și al actului privind studiile ce confirmă nivelul de calificare necesar ghidului de turism.

 

Deținătorii unui abonament al „monitorului fiscal FISC.md” vor afla din articolul „Deservirea excursionistă. Aspecte fiscale”, în baza exemplelor, detalii aferente:

 

  • Fiscalizării operațiunilor turistice la deservirea turistică;
  • Elaborării pachetelor de servicii turistice destinate consumului pentru turiștii străini;
  • Calculului costului programului turistic în conformitate cu serviciile prestate etc.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

368 vizualizări

Data publicării:

09 Aprilie /2024 08:00

Catalogul tematic

Noutăți fiscale | Turism

Etichete:

fiscalizare | patenta de întreprinzător | servicii turistice

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon