Știri

Forma TFSP 20 urmează a fi actualizată

 

Formularul tipizat al Dării de seamă privind taxele în Fondul de susținere a populației (Forma TFSP 20) va fi modificat.  În acest sens, Serviciul Fiscal de Stat anunță despre inițierea modificării Ordinului nr.53 din 07.02.2022 cu privire la aprobarea formularului tipizat al Dării de seamă privind taxele în Fondul de susținere a populației și a Instrucțiunii privind modul de completare și de prezentare a acesteia.

 

După cum se menționează în nota proiectului, prin Legea nr. 207 din 20.07.2023 pentru modificarea unor acte normative (fortificarea autorităţii de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice şi sincronizarea termenului de valabilitate a licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio), în vigoare din 27 iulie curent, au fost operate modificări în Legea Fondului de susținere a populației nr. 827 din 18.02.2000. Potrivit acestor modificări, taxa de portabilitate, care se calcula anterior și achita lunar de către persoana juridică care administrează procesul de portare a numerelor, în mărime de 50% din plata lunară de operare, administrare și întreținere a bazei de date centralizate pentru implementarea și realizarea portabilității numerelor, a fost abrogată. În acest sens, Darea de seamă privind taxele în Fondul de susținere a populației (Forma TFSP 20) necesită a fi ajustată corespunzător cadrului legal.

 

SFS invită toate părțile interesate să prezinte propuneri la adresa electronică ana-maria.pavlovscaia@sfs.md până la data de 30.10.2023.

 

Cu detalii vom reveni ulterior, pe parcursul elaborării și promovării proiectului Ordinului SFS de modificare a Ordinului nr.53 din 07.02.2022 cu privire la aprobarea formularului tipizat al Dării de seamă privind taxele în Fondul de susținere a populației și a Instrucțiunii privind modul de completare și de prezentare a acesteia.

 

Precizăm, Darea de seamă privind taxele în Fondul de susținere a populației (Forma TFSP 20) se completează și se prezintă de către categoriile de subiecți, specificați în art. 4 alin. (2) al  Legii nr. 827/20001.

 

_____________

1 (2) Subiecții taxei:

b) subiectul taxei aeroportuare este persoana juridică care administrează activele aflate în gestiunea economică a Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău”;

d) subiectul plății suplimentare obligatorii este persoana juridică care desfășoară activități de schimb valutar în numerar cu persoane fizice la cumpărarea de către persoanele fizice a valutei străine în numerar și a cecurilor de călătorie în valută străină contra mijloace bănești în numerar.

 

 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

323 vizualizări

Data publicării:

26 Octombrie /2023 09:54

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

taxe speciale

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon