Știri

Memorandum de Înțelegere pentru cooperarea tehnică semnat între Ministerele de Finanțe din Moldova și Polonia

Un Memorandum de Înțelegere privind cooperarea tehnică între Ministerele de Finanțe din Republica Moldova și Republica Polonia a fost semnat de ministra Finanțelor Veronica Sirețeanu și ministra Finanțelor Magdalena Rzeczkowska. Semnarea documentului a avut loc în contextul vizitei oficiale a delegației poloneze la Chișinău.

 

Memorandumul semnat va extinde relațiile de cooperare dintre cele două autorități pe subiecte de interes comun pe dimensiunea finanțelor publice, inclusiv componenta fiscală și vamală. 


Documentul prevede că specialiștii din cele două ministere vor face schimb de expertiză, experiență și informații, ceea ce va oferi o oportunitate de a dezvolta capacitățile specialiștilor în realizarea obiectivelor și priorităților ministeriale, actvitățile fiind stabilite în programe bilaterale comune, elaborate anual.

 

Cooperarea, de asemenea, va viza și componenta de politici publice și transpunerea legislației. Memorandumul urmează să intre în vigoare la data semnării sale, fiind efectiv pe o perioadă de trei ani și poate fi prelungit cu acordul părților.

 

Semnarea Memorandumului reprezintă o acțiune de conjugare a eforturilor celor două instituții focusate pe gestionarea sistemului de finanțe publice într-un mod optim și transparent, fiind model de bună guvernare în sectorul public și asigurând, în același timp, performanță și atingerea rezultatelor dorite.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

210 vizualizări

Data publicării:

20 Septembrie /2023 08:19

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

Memorandum

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon