29
03 2016
1113

Ministrul Finanțelor, despre majorarea taxei de utilizare a drumului

Subiectul taxei de utilizare a drumului de către autoturismele înregistrate în afara țării, care ar putea fi majorată de peste trei ori, conform Legii cu privire la politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2016, rămâne un subiect deschis.

Membrii grupului de lucru pe marginea Proiectului de Lege cu privire la modificarea și completarea Politicii bugetar-fiscale și vamale pe anul 2016 continuă să caute soluții echilibrate pentru această problemă.

Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, după ședința de astăzi a grupului de lucru.

Este o dezbatere deschisă, sunt puncte de vedere diferite, nu există o sluție simplă. Deputații insistă pe faptul că este vorba despre cetățenii noștri care nu au încălcat nicio lege și cărora trebuie să le oferim posibilitatea de a ieși din situație cu costuri rezonabile, a spus Armașu.

Ministrul de la Finanțe și-a exprimat încrederea că în curând va fi adoptată o decizie comodă pentru toată lumea.

Vedem la ce o să asjungem, mâine vedem dacă găsim o soluție armonioasă, să nu exercităm presiuni asupra cetățenilor, cred că mâine sau poimâine vom lua o decizie, ne vom strădui să identificăm o soluție echilibrată, a adăugat Octavian Armașu.

Taxa pentru vinietă a fost introdusă în Moldova la 1 noiembrie 2012. Atunci, costul acestora era de 2 euro pentru 7 zile, 4 euro pentru 15 zile, 7 euro pentru 30 de zile, 15 de euro pentru 90 și 25 euro pentru 180 de zile.

Introducerea acestei taxe a fost recomandată de Fondul Internaţional Monetar.

De asemenea, în cadrul grupului de lucru a fost discutate și accizele la țigări.

Mergem cu creșterea graduală a acestora, dacă o să le creștem brusc, o să avem probleme cu contrabanda care o să vină în Moldova. Să nu provocăm fenomenul de contrabandă, treptat vom ajunge la prevederile din Acordul de Asociere, a menționat ministrul Armașu, care a mai specificat că majorarea accizelor la țigări trebuie să fie una echilibrată.

via | www.bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.