26
11 2013
1046

Acțiuni în vederea onorării obligațiunilor fiscale la Soroca

Creşterea gradului de conformare fiscală voluntară este un obiectiv pe termen lung al Serviciului Fiscal de Stat, ceea ce presupune ca administraţia fiscală să anticipeze în permanenţă aşteptările contribuabililor, îndrumându-i în aplicarea prevederilor legislaţiei fiscale, astfel încât contribuabilii să-și îndeplinească în mod voluntar şi la timp obligaţiile fiscale. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor contribuabililor de informare şi pentru a încuraja conformarea voluntară la plata obligaţiilor fiscale ce le revin faţă de buget, inspectorii fiscali din raionul Soroca au efectuat vizite fiscale la agenții economici. În cadrul acestor vizite, contribuabilii au fost informați cu tot ce e nou în legislația fiscală şi, plus de aceasta, au fost instruiţi că plata benevolă e un element foarte important în „sănătatea” afacerii pe care o desfășoară. Similar, prin intermediul Biroului de consultaţii au fost acordate 24 de consultaţii, oferindu-se răspunsuri la întrebările formulate de contribuabili, iar în presa locală a fost publicat un articol privitor la achitarea taxei pentru folosirea drumurilor pentru anul 2013. În acelaşi timp, în zilele de 18.11.2013 - 22.11.3013, colaboratorii Direcţiei control fiscal al IFS Soroca au efectuat verificări operative a respectării legislaţiei fiscale de către contribuabilii din sfera comerţului. În cadrul verificărilor operative au fost constate cazuri de activitate de întreprinzător fără înregistrarea la Camera Înregistrării de Stat, ca urmare fiind întocmite procese-verbale cu privire la contravenţii, pentru desfăşurarea ilegală a activităţii.
Abonează-te la contul publicației Monitorul fiscal FISC.md în rețelele sociale din Facebook și Twitter: o banda unică pentru informații de valoare despre impozite, economie, afaceri și management.

Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.