20
12 2013
1150

Activităţi pentru majorarea încasărilor la buget în Taraclia

Pe 13 decembrie 2013, inspectorii fiscali din cadrul IFS Taraclia au organizat un seminar, la care au fost invitați primarii și colaboratorii serviciilor de colectare a impozitelor și taxelor locale din cadrul primăriilor raionului.

Lucrările seminarul comun au fost concentrate în principal pe modul de administrare a procesului de implementare a taxelor locale, în partea ce ţine de competenţa autorităţilor administraţiei publice locale, precum și instrumentele de redresare a situației asupra realizării veniturilor la buget.

O deosebită atenţie a fost acordată conformării benevole la declararea şi achitarea obligaţiei fiscale, precum şi la calcularea şi achitarea salariilor conform legislaţiei în vigoare, cu accente pe contracararea activităţii ilicite în sectorul agrar.

Acest seminar a constituit un mijloc de informare din domeniile administrate şi o platformă pentru o colaborare mai avantajoasa a participanților, întru realizarea acțiunilor de majorare a încasărilor la buget.

De asemenea, în intervalul 09.12.-14.12.2013, inspectorii fiscali au efectuat verificări operative în piața din Taraclia şi a persoanele fizice care desfășoară activități în baza patentei de întreprinzător. În urma acestor verificări au fost constate mai multe abateri de la normele legale, precum desfăşurarea activităţii de întreprinzător fără înregistrarea la autoritatea publică competentă, precum și comercializarea în baza patentei cu termen expirat.

via www.fisc.md

2 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.