25
11 2013
1328

Colaboratorii fiscali verifică activitatea Centrului Sănătăţii Familiei „Galaxia”

Urmare a unor reclamaţii parvenite de la cetăţeni, privind neeliberarea bonurilor de casă la prestarea serviciilor, Serviciul Fiscal de Stat a supus controlului fiscal prin metoda verificării operative Centrul Sănătăţii Familiei „Galaxia”.

În cadrul controlului operat s-a constatat, la toate casele, încasarea mijloacelor băneşti în numerar, fără utilizarea maşinilor de casă şi de control cu memorie fiscală, cât şi un excedent de mijloace băneşti în casă, neconfirmate documentar, fapt ce indică încălcarea prevederilor art. 8 alin. (2) lit. c) din Codul fiscal şi a prevederilor „Regulamentului cu privire la utilizarea MCC pentru efectuarea decontărilor în numerar”.

Pentru încălcarea legislaţiei fiscale constatate în cadrul controlului urmează să fie aplicată amendă, conform prevederilor art. 254 alin. (2) din Codul fiscal. Totodată, angajaţii fiscului vor verifica dacă la acest agent economic se practica achitarea salariului in plic, cât si alte elemente ce ţin de calcularea obligaţiunilor fiscale ale Centrului „Galaxia”.

În contextul evenimentului de astăzi, dar şi în acord cu obiectivele fundamentale ale autorităţii fiscale naţionale, IFPS adresează repetat un mesaj contribuabililor, prin care îi atenţionează asupra necesităţii respectării cu stricteţe a prevederilor legislaţiei fiscale în vigoare şi-i cheamă, totodată, sa-si onoreze benevol obligaţiunile fiscale faţă de bugetul de stat.

via www.fisc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.