30
08 2013
2416

Conducerea SA „Franzeluţa” apreciază deschiderea spre dialog a IFPS

Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a efectuat astăzi o vizită de lucru la sediul Societății pe Acțiuni „Franzeluţa”, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu conducerea celei mai mari întreprinderi de panificaţie din ţară.

În cadrul şedinţei de lucru părţile au abordat subiecte ce ţin de activitatea întreprinderii şi aspectele metodologice din domeniul administrării fiscale, conducerea SA „Franzeluţa” solicitând concursul conducerii IFPS în soluţionarea, în acest domeniu, a unor neclarităţi în aplicarea legislaţiei fiscale. De asemenea, directorul întreprinderii de panificaţie, Victor Cojocaru, l-a familiarizat pe Ion Prisăcaru cu activitatea curentă a „Franzeluţa”, cu planurile şi perspectivele de viitor ale celei mai mari întreprinderi de panificaţie din Republica Moldova.

Răspunzând solicitărilor, Ion Prisăcaru a explicat formula legală de soluţionare a problemei abordate şi anume privitor la aspectele fiscale în cazul beneficierii de un împrumut în formă materială (grâu din rezervele statului) şi returnarea lui. Procedând conform acestei formule legale, „Franzeluţa” reuşeşte să-şi onoreze obligaţiunile contractuale asumate, cu respectarea propriilor interese economice. De asemenea, Ion Prisăcaru a mai menţionat că întrevederile cu reprezentanţii contribuabililor mari au un rol important atât în activitatea acestor întreprinderi, cât şi a IFPS, deoarece permite abordarea în regim operativ a problemelor existente, dar şi oferă colaboratorilor SFS noi practici şi experienţe în activitate. În acest context, Şeful IFPS a venit cu indicaţiile de rigoare, prin care întrevederile cu contribuabilii mari vor deveni o practică permanentă, conducătorii structurilor raionale ale SFS urmând şi ei să întreprindă vizite la întreprinderile din teritoriu.

Pe finalul vizitei de lucru, reprezentanţii conducerii SA „Franzeluţa” a apreciat înalt deschiderea spre dialog a actualei conduceri a IFPS şi au menţionat că asemenea practici oferă un real suport mesajelor de conformare fiscală benevolă.

4 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.