16
09 2014
1015

Experiența autorității fiscale suedeze confirmă necesitatea consolidării statutului SFS

În prima zi a vizitei de studiu la Agenția Fiscală Suedeză delegația Serviciului Fiscal de Stat a Moldovei a avut o întrevedere cu Directorul General al instituției fiscale suedeze, Ingmar Hansson.

Părțile au făcut schimb de opinii asupra obiectivelor de modernizare conform bunelor practici ale administrațiilor fiscale, ținând cont de provocările dictate de tendințele economico-politice internaționale și locale.

În cadrul vizitei, Șeful SFS, Ion Prisăcaru a apreciat înalt suportul Agenției Fiscale din Suedia în realizarea practică a obiectivelor prevăzute de Planul de Dezvoltare Strategică, mulțumind colegilor suedezi pentru derularea cu succes a proiectelor bilaterale de cooperare.

La rândul său, Ingmar Hansson a remarcat efectele pozitive ale relațiilor bilaterale, fructificate de părți în procesul de implementare a Acordului de colaborare.

Vizita de studii este organizată conform Planului de implementare a Acordului de cooperare dintre SFS al Republicii Moldova și Agenția Fiscală Suedeză. Scopul vizitei este schimbul de experiență privitor la asigurarea interpretării univocă a legislației fiscale și crearea unui mecanism eficient a administrației fiscale.

Aceste două subiecte prezintă un grad sporit de dificultate și au amprenta trecutului istoric, iar experiența Agenției Fiscale Suedeze, dar și a altor instituții fiscale performante, demonstrează că una din cele mai bune soluții pentru problemele abordate este crearea unei instituții unificate.

Această experiență a fortificat încrederea delegației Moldovei asupra obiectivului ales de modernizare a Serviciului Fiscal, prin unificare, prin delegarea unor împuterniciri suplimentare, prin atribuirea unei independențe organizatorice, operaționale și financiare reale.

În cadrul vizitei în Suedia, delegația Serviciului Fiscal de Stat va avea oportunități de a face schimb de experiență în cadrul unor întrevederi atât la nivel central, cât și la nivel regional.

via www.fisc.md

4 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.