07
10 2013
1140

Experţii Băncii Mondiale realizează un studiu de evaluare a Serviciului Fiscal de Stat

Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a avut astăzi o întrevedere cu o echipă de experţi ai Băncii Mondiale, delegaţi în Republica Moldova pentru a realiza o evaluare a Serviciului Fiscal de Stat.

În cadrul întrevederii, Şeful IFPS Ion Prisăcaru a menţionat că actuala conducere a IFPS îşi propune îmbunătăţirea relaţiilor dintre autoritatea fiscală şi lumea de afaceri, păstrând, în acelaşi timp, un echilibru rezonabil între eforturile de conformare fiscală benevolă a contribuabililor şi aplicarea măsurilor legale de impunere la plata taxelor şi impozitelor. Ion Prisăcaru a apreciat înalt reacţia promptă a Băncii Mondiale, care a dat curs solicitării conducerii IFPS şi a detaşat o grupă de experţi, care să realizeze un amplu studiu de evaluare a capacităţilor la zi ale Serviciului Fiscal de Stat. În baza acestei evaluări, a menţionat Şeful IFPS, vom purcede la elaborarea Strategiei de reformare şi modernizare a SFS, concluziile experţilor independenţi având potenţialul de a ne oferi o imagine veridică şi echidistantă.

La acelaşi subiect, Ion Prisăcaru a relevat importanţa colaborării IFPS cu alţi parteneri de dezvoltare, precum BRITE/USAID, Agenţia Fiscală Suedeză etc., cooperarea cu aceste instituţii materializându-se în proiecte extrem de utile atât pentru contribuabili, cât şi pentru SFS. Ion Prisăcaru a mai relevat că actuala conducere a IFPS promovează politici de elaborare şi implementare, în suportul contribuabililor, de noi produse electronice. De asemenea, Şeful IFPS a menţionat că, uneori, se constată imperfecţiuni ale legislaţiei în vigoare, care reduc din eficienţa activităţii autorităţii fiscale naţionale, dar a punctat şi necesitatea creşterii nivelului profesional al angajaţilor SFS.

În acelaşi context, experţii Băncii Mondiale au asigurat conducerea IFPS de întreaga lor susţinere în ideea reformării şi modernizării SFS, rezultatele evaluării urmând a fi definitivate către sfârşitul celea de-a doua decade a lunii octombrie. Experţii BM au mai menţionat că, la studiul de evaluare, vor colabora cu reprezentanţii SFS şi cu cei ai asociaţiilor profesionale din Republica Moldova.

via www.fisc.md

3 imagini

  • Experţii Băncii Mondiale realizează un studiu de evaluare a SFS
Image 1 of 3
  • Experţii Băncii Mondiale realizează un studiu de evaluare a SFS
Image 2 of 3
  • Experţii Băncii Mondiale realizează un studiu de evaluare a SFS
Image 3 of 3

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.