20
02 2014
1348

IFPS şi CNA colaborează în combaterea corupţiei

Corupţia reprezintă o ameninţare majoră pentru democraţie, ea erodează principiile unei administraţii eficiente, pune în pericol stabilitatea şi credibilitatea instituţiilor statului, cât şi afectează dezvoltarea economică şi socială, a declarat Şeful SFS, Ion Prisăcaru, solicitat de presă să comenteze reţinerea de către CNA a unui colaborator fiscal de la Sângerei. În contextul menţionat, Ion Prisăcaru a specificat că acţiunea de ieri a fost una comună, a IFPS şi a CNA.
„Respectiva acţiune se înscrie perfect în acel obiectiv pe care l-am anunţat imediat după preluarea funcţiei – toleranţă zero actelor de corupţie. Şi aşa va fi şi în continuare, până când nu vom curăţa tot sistemul pe care-l administrez de astfel de elemente”,
a declarat Ion Prisăcaru. La acelaşi subiect, şeful autorităţii fiscale a relevat că, la instrumentarea acestui caz, Direcţia Securitate Internă şi Anticorupţie din cadrul IFPS a colaborat eficient cu ofiţerii CNA.
„Corupţia nu are culoare politică. Este un flagel care trebuie combătut pe toate căile posibile, iar angajaţii Fiscului sunt selectaţi în bază de concurs, pe criterii de profesionalism şi integritate morală, dar nu ale apartenenţei politice”,
a mai precizat Ion Prisăcaru. Notă: Potrivit unui comunicat al CNA, şefa Inspectoratului Fiscal de Stat al raionului Sângerei a fost reţinută, pe 19 februarie curent, de către ofiţerii Direcţiei Nord a CNA. Reţinerea a avut loc in cadrul unui dosar penal pentru corupere pasiva. Aceasta este suspectată că, împreună cu alţi subalterni, ar fi organizat o schema de extorcare de bani de la agenţi economici în schimbul unor favoruri cum ar fi: modificarea actelor întocmite în urma verificărilor inopinate sau aplicarea unor pedepse mai blânzi. Totodată, contra unor sume de bani, contribuabililor li se propuneau servicii de protecţie a activităţii economice. Bănuita este reţinuta pentru 72 de ore şi se află în custodia DGT Nord.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.