25
08 2015
1302

IFS mun. Chișinău nu tolerează încălcările legislației fiscale

În perioada 17-25 august 2015 funcționarii fiscali din cadrul IFS mun. Chișinău au organizat un șir de acțiuni orientate spre verificarea agenților economici care dispun de vending maşini prin intermediul cărora sunt comercializate către populaţie diferite produse alimentare (cafea, apă potabilă, croisante etc.), în partea ce ține de utilizarea mașinilor de casă și control la efectuarea decontărilor în numerar cu consumatorii, deținerea documentelor de proveniență la mărfurile supuse comercializării. În rezultatul a 25 de controale fiscale au fost constatate încălcări ale legislației fiscale, respectiv:
  • 22 cazuri de efectuare a încasărilor bănești în numerar în lipsa mașinii de casă și control cu memorie fiscală, încălcându-se prevederile art. 8, alin 2, lit. c) din Codul Fiscal;
  • 10 cazuri de neprezentare a informației despre sediul subdiviziunilor, încălcându-se prevederile art. 161, alin 8 din Codul Fiscal;
  • 3 cazuri de efectuare a încasărilor bănești în numerar fără utilizarea mașinii de casă și de control existente, încălcându-se prevederile art. 8, alin 2, lit. c) din Codul Fiscal.
Pentru încălcările depistate urmează a fi aplicate sancțiuni fiscale în sumă de 216,0 mii lei. Reamintim însă că Serviciul Fiscal de Stat nu are ca scop sancționarea contribuabililor, ci instituirea unui cadru unitar al relațiilor de parteneriat în raport cu mediul de afaceri și cetățeni, bazat pe încrederea și susținerea reciprocă, ceea ce va condiționa reducerea considerabilă a cazurilor de încălcare a legislației fiscale și, respectiv, a numărului sancțiunilor aplicate agenților economici.

via | www.fisc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.