06
06 2015
1371

IFS pe mun. Chișinău: atenție sporită față de conformarea fiscală

Inspectoratul Fiscal de Stat mun. Chișinău, în scopul eficientizării administrării fiscale și ridicării gradului de conformare fiscală benevolă, prin popularizarea legislației fiscale cu acordarea asistenței contribuabililor la locul de activitate, a realizat mai multe acțiuni. În temeiul Ordinului IFPS nr. 131 din 24.02.15, în mun. Chișinău, începând cu 1 martie curent, a luat startul implementarea proiectului-pilot cu privire la organizarea activității funcționarului fiscal în sectorul de administrare fiscală. Analizând rezultatele de activitate a funcționarului fiscal de sector, putem concluziona că municipiul Chișinău a înregistrat succese în acest sens. Astfel, doar în perioada 20-31 mai 2015 au fost înregistrate:
  • 233 inspecții în cele 208 sectoare, repartizate funcționarilor fiscali;
  • 2292 vizite la contribuabili;
  • 66 cazuri de practicare a activității neînregistrate sub anumite formele organizatoric-juridice de către persoane fizice.
Ca urmare a acțiunilor întreprinse, au fost procurate patente de întreprinzător de către 128 persoane și prelungite 177, 4 persoane și-au înregistrat activitatea conform legislației în vigoare, iar 12 de contribuabili și-au înregistrat subdiviziunile la autoritatea fiscală. Pe parcursul lunii mai DAF din municipiul Chișinău a organizat ședințe de conformare cu conducătorii ACC, CCL, APLP, referitor la prezentarea informației despre cazurile de transmitere în locațiune, arendă a bunurilor imobiliare. Prin urmare, au fost înregistrate la autoritatea fiscală 2 de contracte de locațiune. În scopul popularizării legislației fiscale au fost purtate 104 discuții în colective și conversații individuale cu toți contribuabilii vizitai.

via | www.fisc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.