23
02 2015
858

În scopul asigurării unei administrări fiscale corecte

În conformitate cu Planul trimestrial de organizare a seminarelor, IFS pe raionul Edineț a organizat în data de 17.02.2015 un seminar consultativ cu contribuabilii nou-înregistrați în cadrul căruia, a avut loc instruirea antreprenorilor începători vis-a-vis de aspectele incluse în ,,Ghidul asistență în lansarea afacerilor”.

Iar drept scop al popularizării legislației fiscale și asigurării unei administrări fiscale corecte a impozitului pe venit, în ziua de 20 februarie a fost desfășurat un seminar cu contribuabilii la tema: „Impozitul pe venitul persoanelor fizice. Calcularea obligației fiscale. Modalitatea de completare și prezentare a Declarației persoanei fizice. Cu privire la impozitul pe venit CET08 ”.

În cadrul acțiunii, întru realizarea conformării benevole a contribuabililor, s-a atras atenția la onorarea obligațiilor fiscale privind calcularea corectă și achitarea deplină la bugetul public național a impozitelor, taxelor și plăților aferente. La seminar au participat și colaboratori ai CTAS, care au familiarizat contribuabilii cu modalitățile și particularitățile de raportare electronică a plăților aferente BASS.

De către Direcția Control Fiscal au fost efectuate controale fiscale prin verificare operativă la agenți economici care desfășoară activitate în domeniul comerțului cu amănuntul, fiind depistate următoarele încălcări: 1 caz de efectuare a încasărilor bănești în numerar fără utilizarea mașinii de casă și control existente; 1 caz de împiedicare a controlului prin neprezentarea documentelor de proveniență la mărfurile supuse comercializării; 1 caz de comercializare a țigaretelor cu filtru la prețuri mai mari decât prețurile maxime de vânzare cu amănuntul.

Drept rezultat, vor fi aplicate amenzi în conformitate cu prevederile legislației fiscale în sumă de 16,0 mii lei și sancțiuni contravenționale în sumă de 2,0 mii lei.

via | www.fisc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.