03
01 2014
1073

Întreprinderile în proces de insolvabilitate în vizorul conducerii SFS

Autoritatea fiscală naţională trebuie să intervină eficient în gestionarea întreprinderilor aflate în proces de insolvabilitate, pentru a stinge creanţele şi pentru a nu permite acumularea de noi datorii faţă de Buget, a menţionat astăzi Şeful IFPS, Ion Prisăcaru.

În cadrul primei şedințe interne de lucru din acest an, conducerea IFPS şi reprezentanţi ai IFS pe municipiul Chişinău au abordat aspecte ale administrării fiscale a contribuabililor aflați în procedura de insolvabilitate, precum și a contribuabililor care întrunesc condițiile de intentare a procedurii de insolvabilitate.

În cadrul şedinţei, Ion Prisăcaru a specificat că, uneori, dacă nu se intervine eficient, agenţii economici aflaţi în proces de insolvabilitate continuă să acumuleze datorii mari faţă de Buget, fiind necesar, pentru redresarea situaţiei, operarea unor modificări la Legea insolvabilităţii, dar şi întreprinderea unui set întreg de acţiuni operative. În acest sens, se pretează instituirea de posturi fiscale la aceşti agenţi economici, pentru a putea fi urmărite tranzacţiile şi stinse creanţele.

În acelaşi context, reprezentanţi ai conducerii IFPS şi IFS pe mun. Chişinău au relevat importanţa elaborării unui ghid de activitate, care să conţină practici şi acţiuni concrete şi de care să se conducă colaboratorii fiscali atunci când interacţionează cu un contribuabil aflat în proces de insolvabilitate.

La acelaşi subiect, Ion Prisăcaru a menţionat necesitatea unei abordări sistemice a problemelor discutate, inclusiv prin convocarea unei şedinţe comune cu administratorii întreprinderilor insolvabile.

În acest sens, Şeful IFPS a dispus crearea unui grup de lucru, care să gestioneze eforturile orientate spre achitarea restanţelor la Buget de către întreprinderile în proces de insolvabilitate, inclusiv prin identificarea unor propuneri de modificare a Legii insolvabilităţii. Peste o lună, Grupul de lucru urmează să prezinte conducerii IFPS propuneri oportune pentru redresarea situaţiei.

via www.fisc.md

3 imagini

  • Întreprinderile în proces de insolvabilitate în vizorul conducerii SFS
Image 1 of 3
  • Întreprinderile în proces de insolvabilitate în vizorul conducerii SFS
Image 2 of 3
  • Întreprinderile în proces de insolvabilitate în vizorul conducerii SFS
Image 3 of 3

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.