22
08 2013
1585

Reprezentanţii instituţiilor media salută deschiderea spre dialog a IFPS

Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a avut o întrevedere în cadru informal cu reprezentanţii instituţiilor media, în continuarea evenimentelor realizate sub genericul „La o ceaşcă de cafea cu Şeful IFPS”. Participanţii la întrevedere au abordat subiecte de interes reciproc, Şeful IFPS informând asistenţa despre specificul activităţii IFPS, despre reformele şi tendinţele de dezvoltare, despre noile servicii electronice pe care autoritatea fiscală le aduce în suportul contribuabililor, despre eforturile pe care le depune actuala conducere a IFPS pentru a promova transparenţa în activitate şi dialogul cu mass-media, alte iniţiative, cât şi a răspuns la întrebările adresate.

Şeful IFPS Ion Prisăcaru a menţionat că acest eveniment se înscrie în ideea unor întrevederi informale cu genericul „La o ceaşcă de cafea cu Şeful IFPS”, iniţiativă deja acreditată prin realizarea mai multor întrevederi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, religios, ştiinţific, societatea civilă etc.: „Aceste întrevederi ni le-am propus ca o metodă de a interacţiona la direct, pe diverse căi, cu societatea noastră, în intenţia de a afla opinii despre cum să îmbunătăţim activitatea SFS, dar, în acelaşi timp, şi cu scopul de a promova mesaje de conformare fiscală benevolă, de a educa societatea noastră în spiritul loialităţii faţă de stat şi respectării angajamentelor fiscale ale fiecărui cetăţean sau agent economic”.

În acelaşi context, Ion Prisăcar a menţionat că, astăzi, conducerea IFPS se conduce în activitatea sa de sloganul „Funcţionarul fiscal – în serviciul contribuabilului”, ceea ce presupune că accentele se pun pe metode de educare şi instruire, atât a cetăţenilor, cât şi a colaboratorilor fiscali. Experienţa altor state ne demonstrează că înăsprirea fiscalităţii duce doar la creşterea evaziunii fiscale, de aici accentele le punem pe conformarea fiscală benevolă. În acelaşi timp, a specificat Şeful IFPS, Serviciul Fiscal de Stat dispune de toată baza legală, de suportul instituţiilor de ocrotire a normelor de drept, cât şi de capacităţi şi instrumente proprii pentru a interveni eficient şi operativ în cazurile în care se vor depista elemente de neconformare fiscală! Un exemplu elocvent în acest sens este şi campania de combatere a transportului ilicit de mărfuri şi pasageri, recent demarată, „Serviciul fiscal în suportul transportorului onest”. De asemenea, Ion Prisăcaru a răspuns întrebărilor adresate, iar, pe finalul întrevederii, ziariştii prezenţi au exprimat gratitudine conducerii IFPS atât pentru invitaţia la această şedinţă, cât şi pentru deschiderea spre dialog şi colaborare cu instituţiile media.

via fisc.md

3 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.