04
03 2014
1638

Reprezentanţii Serviciului Vamal au fost instruiţi privind „e-Factura”

Răspândirea pe larg a aplicaţiei „e-Factura” va îmbunătăţi randamentul de activitate al agenţilor economici, dar şi va oferi instituţiilor abilitate un mecanism eficient de descurajare a activităţilor economice ilicite, a fost menţionat la şedinţa de lucru a conducerii IFPS cu reprezentanții Serviciului Vamal.

În cadrul şedinţei, responsabilii de la vamă au fost informaţi despre posibilitățile de verificare a autenticității facturilor și facturilor fiscale tipărite din sistemul „e – Factura”.

În cadrul întrevederii, reprezentanţii Serviciului Vamal au fost informaţi că „e-Factura” reprezintă o premieră nu doar pentru Republica Moldova, dar și pentru țările din regiune. Potrivit șefului Serviciului Fiscal de Stat, „e-Factura” va înlocui mecanismul curent de eliberare și evidență a facturilor fiscale, printr-un mecanism modern, bazat pe tehnologii informaționale, oferind o serie de avantaje.

„Acesta va crește operativitatea documentării tranzacțiilor economice, va reduce riscul de falsificare a facturilor fiscale, va crește productivitatea muncii contabililor, va reduce cheltuielile de imprimare a facturilor, va reduce riscul de pierdere a facturilor. Plus de aceasta, „e-Factura” oferă posibilităţi de a verifica, în timp real, toate datele unei tranzacţii economice,”
a subliniat Ion Prisăcaru.

La acelaşi subiect, s-a menţionat că, în cazul în care cumpărătorul nu utilizează „e-Factura”, aceasta poate fi tipărită pe hârtie fără nici un risc, deoarece este deja generată în sistem şi va conţine două coduri, cel de bare şi codul QR. Pentru a verifica datele tranzacţiei, este suficient să fie scanat codul QR cu ajutorul camerei foto din telefonul mobil.

Pe finalul întrevederii, reprezentanţii Serviciului Vamal au apreciat înalt lansarea de noi servicii electronice de către SFS, fiind specificat faptul că aceasta oferă noi oportunităţi atât agenţilor economici, cât şi instituţiilor specializate ale statului.

via www.fisc.md

4 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.