20
08 2014
3450

Rețeaua fast-food ”Gustoșel” în vizorul Serviciului Fiscal de Stat

În urma numeroaselor plângeri parvenite prin diverse surse de informare în masă cu privire la rețeaua fast-food ”Gustoșel”, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat s-a autosesizat și a demarat verificarea activității acesteia sub aspectele de conformare la prevederile legislației în vigoare. Menționăm faptul că agentul economic la acel moment desfășura activitate economică ilicită. Astfel, au demarat acțiuni de control în adresa contravenienților, în rezultatul cărora au fost întocmite 23 procese verbale în baza art. 263 al. 1 din Codul Contravențional, urmând a fi aplicate sancțiuni în mărime de 16 100 lei. Totodată, au fost ridicate ca corpuri delicte 7 aragaze folosite în procesul de preparare a produselor alimentare. Drept efect al măsurilor întreprinse de către angajații Serviciului Fiscal de Stat, au urmat acțiuni de conformare după cum urmează:
  • a fost depusă Direcției de Comerț și Prestări Servicii, Alimentație Publică a Primăriei mun. Chișinău cererea pentru eliberarea autorizației de funcționare a pavilioanelor comerciale;
  • au fost angajate în câmpul legal 15 persoane care activau ilegal în cadrul întreprinderilor;
  • s-a prezentat tabelul de pontaj a 15 angajați pentru luna august 2014, cu remunerarea corespunzătoare;
  • s-a prezentat lista angajaților în număr de 15 persoane în adresa Agenției Teritoriale a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
Ținem să menționăm că, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat va monitoriza și în continuare activitatea rețelei fast-food ”Gustoșel”, aplicînd toate pîrghiile legale posibile, pentru aducerea în cîmpul legal a activității desfășurate de către acest agent economic. De asemenea, a fost inițiată o cercetare de serviciu pe intern pentru a scoate în evidență motivele nedepistării de către angajații Inspectoratului Fiscal de Stat din mun. Chișinău a acestei activități ilegale o perioadă îndelungată de timp, cu aplicarea măsurilor de rigoare.

via www.fisc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.