20
09 2013
1017

SAP - servicii on-line pentru administrarea fiscală

Conducerea autorităţii fiscale naţionale îşi propune modernizarea şi eficientizarea procesului de colectare a impozitelor şi taxelor la Buget, inclusiv prin implementarea de noi soluţii şi servicii IT. În acest context, funcționarii fiscali de conducere din cadrul IFPS au avut o întrevedere cu reprezentanţii companiei germane SAP, una dintre cele mai mari companii în domeniul tehnologiilor informaţionale. Obiectivul întrevederii a constituit o prezentare generală cu privire la capacităţile SAP în domeniul administrării fiscale, subiecte ce ţin de serviciile prestate de Compania SAP şi înaintarea propunerilor şi soluţiilor pentru instituţiile din domeniu. Astăzi, managementul proceselor organizaționale este o provocare din ce în ce mai mare pentru instituțiile publice. Reformele, dezvoltarea şi noile provocări care apar în toate domeniile constituie un mediu din ce în ce mai dinamic. Exista presiuni crescute pentru instituțiile din sectorul public în vederea sporirii gradului de transparența și eliminării proceselor ineficiențe, ceea ce duce la necesitatea optimizării fluxurilor și automatizarea proceselor. Ca furnizor de soluţii pentru sectorul public, SAP beneficiază de o vastă expertiză în domeniu, acumulată de-a lungul anilor de lucru cu organizaţii din toate ţările comunitare. SAP pune la dispoziţia sectorului public soluţii integrate ce conţin instrumente de gestionare integrată a tuturor proceselor de administraţie publică. Soluţiile SAP permit instituțiilor publice să îşi îmbunătățească viabilitatea, eficienţa şi transparenţa proceselor în acelaşi timp cu deservirea mai bună a nevoilor cetăţenilor. Soluţiile software integrate SAP sunt complet adaptate legislaţiei europene şi au devenit un adevărat standard de referinţă. În acest scop, reprezentanţii companiei germane SAP şi-au arătat disponibilitatea de a oferi servicii on-line pentru domeniul administrării fiscale, prin implementarea soluţiilor SAP, care pot standardiza, optimiza operaţiunile şi transforma instituţia prin aplicarea celor mai bune practici în domeniu. Pe finalul întrevederii, Şeful IFPS Ion Prisăcaru a menţionat că SAP este o companie care realizează soft-uri şi soluţii specializate, în unele ţări instituţiile publice apelând la acestea pentru a-şi îmbunătăţi procesele de colectare a taxelor şi conformitatea fiscală şi le-a mulţumit reprezentanţilor SAP pentru prezentarea făcută. De menţionat că SAP este recunoscută pentru iniţiativele în domeniul dezvoltării durabile SAP (Sisteme, Aplicaţii şi Produse), oferind o gamă largă de soluţii ce răspund la provocările în domeniile securității, economic, social şi de mediu.
Abonează-te la contul publicației Monitorul fiscal FISC.md în rețelele sociale din Facebook și Twitter: o banda unică pentru informații de valoare despre impozite, economie, afaceri și management.

Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.