24
07 2013
1253

Senatorul american Mike Brubaker a apreciat înalt întrevederea

Chişinău, 23 iulie 2013 – Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a avut astăzi o întrevedere cu Senatorul din Pennsylvania (SUA), dl Mike Brubaker. Principalele teme abordate în cadrul discuţiei au vizat subiecte ce ţin de promovarea reformelor fiscale, schimbul de experienţă şi practici.

În acest context, Ion Prisăcaru a menţionat că, pe moment, Serviciul Fiscal de Stat este în pragul implementării unor reforme importante, precum regionalizarea, punerea de accente pe conformarea fiscală benevolă a contribuabililor, lansarea de noi produse electronice în suportul contribuabililor etc. Şeful IFPS a relevat că, pentru eficientizarea activităţii SFS, accentele se pun pe instruirea şi educarea inspectorilor fiscali şi că, în acest context, este nevoie să schimbăm mentalitatea şi abordările care nu mai corespund rigorilor moderne.

La acelaşi subiect, Ion Prisăcaru a specificat că există anumite lacune pe dimensiunea lipsei unor proceduri clare privind auditul fiscal, nu este o metodologie atestată de evaluare indirectă a persoanelor cu venituri mari etc., şi, în acest context, a menţionat importanţa schimbului de experienţă în acest important domeniu.

La rândul său, Senatorul Mike Brubaker a menţionat că este impresionat de vizita în Republica Moldova şi a apreciat înalt întrevederea cu şeful IFPS, Ion Prisăcaru. Oficialul american a opinat în favoarea schimbului de practici şi experienţe în domeniul administrării fiscale şi şi-a exprimat disponibilitatea sa de a se implica nemijlocit în acest proces.

via fisc.md

3 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.