Monitorul SFS

SFS continuă monitorizarea corectitudinii formării prețurilor la produsele social importante

Serviciul Fiscal de Stat informează că, în cadrul verificărilor efectuate în vederea respectării prevederilor Hotărârii Guvernului nr.774 din 20 iunie 2016 cu privire la prețurile de comercializare a produselor social importante, se atestă încălcări la modul de completare a facturilor prin indicarea eronată a prețului de achiziție/livrare şi, în consecință, a adaosului comercial aplicat.
 
În scopul prevenirii cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare, menționăm:
 

– produsele social importante, atât din import, cât și autohtone, care au fost supuse procesării în unitățile comerciale, se comercializează cu aplicarea adaosului comercial ce nu depășește 40% cumulativ de la prețul de achiziție/prețul de livrare (pct. 4 lit. b din Regulamentul de formare a prețurilor de comercializare a produselor social importante, aprobat prin HG nr.774/2016)

 

procesare reprezintă o activitate suplimentară desfășurată de unitatea comercială în scopul pregătirii produselor pentru vânzare prin ambalarea/reambalarea acestora, care nu modifică caracteristicile inițiale produselor (calibrare, sortare, mărunțire, uscare, tranșare, etc.) (pct.3 din Regulament)

 

comerciantul cu ridicata nu se consideră producător în cazul în care efectuează operațiuni tehnologice de procesare fără a modifica caracteristicile produselor (pct.5 din Regulament).

 

Astfel, îndemnăm contribuabilii implicați în comercializarea produselor social importante să activeze în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

614 vizualizări

Data publicării:

09 Octombrie /2020 10:19

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon