Monitorul SFS

Termenul limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare și/sau impozitului funciar expiră la 25 septembrie

Serviciul Fiscal de Stat informează că, începând cu anul 2020, ca urmare a modificărilor efectuate în legislația fiscală prin Legea nr. 171/2019  cu privire la modificarea unor acte legislative, termenul limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare şi/sau impozitului funciar este data de 25 septembrie inclusiv a anului fiscal în curs.
 
Achitarea impozitului poate fi efectuată on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice Mpay și portalului www.sfs.md, prin accesarea:

 

Pentru achitarea în numerar, cetățenii se pot adresa la ghișeele băncilor și oficiilor Poșta Moldovei.

 

În caz de neachitare a impozitului pe bunurile imobiliare şi/sau impozitului funciar în termenul prevăzut, pentru fiecare zi de întârziere în contul personal al contribuabilului se va calcula o majorare de întârziere (penalitate) corespunzător cuantumului impozitului stabilit pentru anul 2020 în mărime de 0,0355%.

 

Suplimentar, menţionăm că, obligaţiile ce ţin de administrarea impozitului pe bunurile imobiliare şi impozitului funciar aferente persoanelor fizice-cetăţeni revin serviciilor de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul primăriilor (SCITL).

 

Pentru informaţii suplimentare urmează a fi consultat SCITL din raza amplasării bunurilor imobiliare.


via | www.sfs.md

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

1586 vizualizări

Data publicării:

21 Septembrie /2020 10:28

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon