22
01 2013
2042

Atelierul de lucru al Organizaţiei Intra-Europene a Administraţiilor Fiscale (IOTA) privind noile metode de selectare a contribuabililor cu risc de T.V.A. pentru investigare, 21 - 23 noiembrie 2012, Sofia, Bulgaria

Scopul seminarului a fost de a ajuta administrațiile fiscale să găsească modalități mai eficiente și mai contemporane de selecție a contribuabililor cu risc de T.V.A. și de a îmbunătăți competențele și abilitățile funcţionarilor fiscali, în special în domeniul auditului de selecție.

În timpul atelierului, 43 de delegaţii din 25 ţări membre ale IOTA au făcut schimb de experienţe pe acest subiect important, au identificat noi modalităţi, instrumente, modele de evaluare a riscurilor şi au examinat cele mai bune practici utilizate în prezent în procesul de analiză a riscurilor şi de selecţie pentru a îmbunătăţi cunoştinţele sale în vederea creării de noi soluţii legate de selecţie şi utilizării de noi tehnologii în viitor, cum ar fi resursele on-line.

În mediul TIC moderne administraţiile fiscale trebuie să beneficieze de realizările tehnologice prin ajustarea metodelor lor de lucru și organizarea corespunzătoare a acestuia, ceea ce necesită o abordare mai sistematică, bazată pe utilizarea instrumentelor IT, modelare predictivă și analize, norme care atribuie și filtre de selecție automată și clasificarea contribuabililor. De asemenea, administraţiile fiscale urmează să elaboreze și să perfecționeze metode de selecție, pentru a defini indici și măsuri de evaluare a riscului, iar în acest sens colectarea informației, identificarea, analiza, evaluarea și prioritizarea, implementarea și evaluarea sunt toți factorii care trebuie luaţi în considerare în procesul de selecţie corectă și în timp util a contribuabililor T.V.A. cu adevărat riscanţi.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.