05
08 2016
457

Banca Angliei a redus dobînda de referință pentru prima dată din 2009

Banca Angliei a adoptat o decizie istorică, a redus dobânda de referinţă, pentru prima dată din 2009, pentru a stimula creşterea economiei, afectată de incertitudinile privind ieşirea Marii Britanii din UE.

Comitetul de politică monetară al Băncii Angliei a redus dobânda de la 0,5% la nivelul record scăzut de 0,25%. Şi analiştii se aşteptau la prima reducere a costului creditului din luna martie 2009. De asemenea, banca a reluat programul de achiziţii de active şi a anunţat că va cumpăra obligaţiuni guvernamentale de 60 de miliarde de lire sterline pentru a atenua impactul votului din 23 iunie.

Economia Marii Britanii ar urma să stagneze în semestrul doi din 2016 şi va înregistra o creştere slabă anul viitor, a estimat BoE. Instituţia a menţinut estimările de creştere a PIB-ului Regatului Unit la 2% anul acesta, dar a înrăutăţit prognoza pentru anul viitor, de la 2,3% la 0,8%.

Pentru a stimula economia, Banca Angliei a lansat două noi scheme, una prin care va achiziţiona obligaţiuni ale companiilor, în valoare de zece miliarde de lire sterline, şi o alta, de până la 100 de miliarde de lire sterline, pentru a se asigura că băncile menţin creditarea chiar dacă a fost redusă dobânda de referinţă.


via | bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.