10
04 2015
685

Băncile greceşti au primit încă 1,2 mld. euro de la BCE

Banca Centrală Europeană (BCE) a aprobat ieri suplimentarea cu 1,2 miliarde euro, la 73,2 miliarde euro, a sumei maxime pe care băncile elene o pot accesa prin programul de finanţare de urgenţă ELA (emergency liquidity assistance), potrivit unui bancher grec, citat de The Wall Street Journal. Săptămâna trecută, BCE a acordat băncilor elene fonduri adiţionale de circa 1 miliard de euro.

În ianuarie, BCE a decis să nu mai permită băncilor elene folosirea obligaţiunilor guvernamentale drept garanţii pentru noi credite accesate de la BCE, obligând astfel banca centrală a Greciei să acceseze fonduri prin facilitatea ELA pentru a furniza lichidităţile necesare în piaţa interbancară.

Mai mult, instituţia bancară a interzis luna trecută principalelor bănci din Grecia să îşi majoreze deţinerile de obligaţiuni pe termen scurt emise de guvernul de la Atena, intensificând presiunile ca autorităţile elene să ajungă la o înţelegere cu creditorii externi, inclusiv BCE, în privinţa continuării reformelor şi a rambursării datoriilor ţării.

via | www.zf.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.