02
09 2014
912

Grecia şi-a îmbunătăţit prognozele referitoare la sosirile şi veniturile din turism

Cele mai recente date statistice au permis Asociaţiei Companiilor de Turism din Grecia (SETE) să-şi îmbunătăţească estimările privind sosirile de turişti şi veniturile din turism ce vor fi înregistrate în acest an, informează publicaţia Kathimerini.

La începutul anului, preşedintele SETE, Andreas Andreadis, a estimat că în 2014 Grecia va înregistra un număr record de peste 18 milioane de sosiri, şi de asemenea venituri record, estimate la 13 miliarde de euro.

În schimb luni, în cursul unei întâlniri cu liderul principalului partid de opoziţie din Grecia, SYRIZA, Alexis Tsipras, reprezentanţii SETE au estimat că în acest an sosirile de turişti vor ajunge la 2,15 milioane în timp ce veniturile se vor ridica la 13,5 miliarde de euro.

De asemenea, reprezentanţii SETE au estimat că avansul sectorului turistic va conduce la crearea a 100.000 de locuri de muncă în acest an.

Potrivit Kathimerini, numărul turiştilor care au trecut prin aeroporturile Greciei în primele şapte luni ale anului a fost de 9,13 milioane, mai mare cu 15,3% sau 1,2 milioane persoane decât în perioada similară a anului trecut.

Aceasta în condiţiile în care numai în luna iulie au fost înregistrate peste trei milioane de sosiri. Această creştere este mai mare decât cea înregistrată de destinaţiile rivale, având în vedere că Spania a înregistrat în primele şapte luni ale anului o creştere a turiştilor de 7% iar Turcia o creştere de 6,8%.

În condiţiile în care cererea internă, investiţiile şi producţia industrială sunt afectate de reducerile bugetare, cheltuielile turiştilor străini au devenit principalul motor de creştere pentru o economie care este în al şaselea an de recesiune.

via www.economica.net

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.