04
09 2014
863

Lecţiile Estoniei pentru viitorul Europei

În Estonia aproape toate declaraţiile de venit sunt depuse online şi completarea lor nu durează mai mult de cinci minute, în cele mai recente alegeri un sfert din electorat a votat online, şedinţele de cabinet nu durează mai mult de două ore, iar părinţii pot vedea pe internet ce învaţă copiii lor, temele pe care le au de făcut şi rezultatele acestora.

Estonia arată direcţia viitorului Europei: o naţiune paşnică, civilizată, inventivă şi liberă, scrie Financial Times.

Observatorii spun că Estonia este lider în UE în această privinţă. Nicio şedinţă de cabinet nu durează mai mult de două ore, iar unele ţin doar câteva minute. Miniştrii citesc, partajează şi aprobă docu­men­tele de pe tablete.

Ministrul antreprenoriatului şi comerţului extern Anne Sulling, în vârstă de 37 de ani, spune că 95% din declaraţiile de venit ale estonienilor au fost depuse online anul trecut.

Îţi ia cam cinci minute să completezi o astfel de declaraţie, a explicat ea.

În alegerile locale de anul trecut, 25% din voturi au fost făcute online. „E-învăţământul“, un sistem prin care părinţii pot vedea pe internet tot ceea ce studiază copiii lor, ce note iau aceştia şi ce teme au de făcut, nu este un vis, ci o realitate în Estonia.

conform sursei www.zf.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.