22
08 2014
1738

Londra este cel mai puternic oraş din lume, potrivit Forbes

Londra a fost desemnată cel mai influent oraş din lume în condiţiile în care atrage un număr de două ori mai mare de acorduri de investiţii străine directe decât New York, arată un nou studiu publicat de Forbes, scrie economica.net. Capitala Marii Britanii este 'domiciliul preferat pentru bogaţii din întreaga lume' în condiţiile în care este mai bine conectat pentru călătorii cu avionul şi de asemenea este amplasată într-o zonă de timp avantajoasă pentru a face afaceri cu Asia.
În ultimul an, Londra a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de companii care au venit din SUA şi China în încercarea de a dobândi acces pe pieţele europene, a declarat directorul London & Partners, Gordon Innes.
Compania condusă de acesta a ajutat 260 de companii internaţionale să-şi înfiinţeze afacerile în Londra în anul financiar 2013/2014, cu 16% mai mult decât 224 de companii asistate în 2012/2013. De asemenea, Londra trece în faţa New York-ului la capitolul tehnologiei, în condiţiile în care capitala Marii Britanii a devenit cel mai important centru din Europa pentru startupurile din domeniul tehnologic şi, în plus, este şi sediul celui mai mare birou al grupului Google din afara Silicon Valley. Parisul se situează pe poziţia a treia după Londra şi New York, însă Joel Kotkin subliniază că Parisul se situează cu mult în urma primelor două clasate la fiecare indicator important.
Mai degrabă decât o dovadă a influenţei sale globale, locul ridicat ocupat de Paris se datorează în mare parte poziţiei sale dominante ocupate în economia franceză şi concentrării aici a tuturor marilor companii franceze, precizează Joel Kotkin.
În viitorul însă, Forbes susţine că metropolele din Asia de Est ar urma să fie principalii competitori în condiţiile în care Tokyo este cel mai mare oraş din lume iar Singapore, care în prezent ocupă locul patru, susţine că dispune de cea mai bună infrastructură 'de pe planetă'. via eco.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.