30
09 2014
1090

Optimism pe bursele europene, în aşteptarea deciziei privind dobânda FED

Principalele acţiuni europene au deschis tranzacţiile de luni în uşoară urcare, în timp ce investitorii aşteaptă noi date privind economia Statelor Unite, pentru indicii legate de momentul în care dobânda de politică monetară ar putea fi crescută, informează Bloomberg.

Indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,1%.Indicele a înregistrat un declin de 1,8% săptămâna trecută, pe fondul evaluărilor realizate de investitori în legătură cu starea economiei zonei euro şi cu măsurile de stimulare luate de Banca Centrală Europeană.

Investitorii se află în aşteptarea unor noi date privind economia Statelor Unite pentru indicii referitoare la momentul la care rata dobânzilor va fi crescută. Nivelul cheltuielilor consumatorilor americani a urcat cu 0,4% în luna august, după ce în iulie a scăzut cu 0,1%, în timp ce veniturile personale au crescut în august, potrivit estimărilor Bloomberg.

Datele oficiale vor fi publicate de administraţia SUA în cursul zilei de luni. De asemenea, Comisia Europeană va publica luni un raport care ar putea să indice faptul că nivelul încerderii consumatorilor europeni a rămas neschimbat în septembrie faţă de nivelul din august, la -11,4, potrivit economiştilor intervievaţi de Bloomberg.

Acţiunile UBS au avansat cu 1,3%, după ce cea mai mare bancă din Elveţia a anunţat că veniturile din iulie şi august au depăşit deja estimările analiştilor pentru trimestrul al treilea.

De asemenea, titlurile grupului Air France-KLM au urcat cu 2,1%. Reprezentanţii companiei au declarat că vor încerca să reia toate zborurile în ritmul normal în cursul acestei săptămâni şi că urmăresc în continuare să ajungă la un acord cu toţi piloţii săi, după ce duminică majoritatea a anunţat că încetează greva.

De cealaltă parte, acţiunile Balfour au scăzut cu 21%, după ce a estimat că profitul unităţii sale de servicii în domeniul construcţiilor din Marea Britanie se va reduce cu aproximativ 75 de milioane de lire (122 milioane de dolari). Totodată, CEO-ul Steve Marshall plănuieşte să se retragă din funcţia pe care o deţine, imediat ce va fi numit succesorul său.

Pe marile burse europene, indicele CAC 40 (Paris) a urcat cu 0,1%, DAX (Frankfurt) cu 0,3%, iar FTSE 100 (Londra) cu 0,1%.

via www.zf.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.